Ontstaan Wandeldag Kika
Leeg 1 Leeg 2 Wandeldag voor Kika Overige Activiteiten Locatie en Bereikbaarheid Aanmelden-Inschrijving Bezienswaardigheden Contact Ontstaan Wandeldag Kika Verkoop Kika Beren

Wandelsport Vereniging

Jong en Vrolijk

Over ons Wandelen Wandeltochten Avond4daagse Andere Activiteiten Wandel Tips
9e Wandeldag voor Kika
zondag  19 augustus 2018
Deze dag wordt verzet naar half september
Meer info volgt nog.

In 2007 organiseerde de ANWB i.s.m. de KNBLO-NL Wandelsport Organisatie (tegenwoordig dus de KWBN) een landelijk wandeltocht, “Kampioenloop”.

In iedere provincie mocht deze georganiseerd worden door een wandelsportorganisatie. Onze vereniging deed dit voor de provincie Utrecht.

Deze wandeltocht werd in 2008 omgedoopt tot de “ANWB Wandeldag”, ook vanwege hun 125 jarig bestaan. En werd in 2009 nogmaals georganiseerd waarbij het weer over geheel Nederland slecht was. Eind 2009 gaf ANWB helaas te kennen hiermee te stoppen.

Onze vereniging heeft toen besloten om deze wandeldag in Bilthoven toch en doorstart te laten geven met wat aanpassingen en te koppelen aan een goed doel. Hierbij is gekozen voor Kika, en de naam “Wandeldag voor Kika” ontstaan.

Helaas heeft het weer, en vooral de eerste drie jaren, niet bepaald meegewerkt. Dit had ook zeker zijn effect op de komst van de deelnemers, waarbij enkel de diehard’s kwamen.